Waarom naar Bosnië?

Zoek iemand die er geweest is...en je hebt het antwoord!
Kijk ook de aflevering van 3 op reis van 3 oktober 2021.
De stoere natuur (bijvoorbeeld de watervallen van Martin Brod), de lage prijzen (bv versgebakken forel met garnituren voor 7,50 euro), nog geen 1400 km van midden Nederland en het lekkere eten zijn alvast een paar hints.

Klik op deze link om te lezen wat de New York Times er over schrijft!

Lees hieronder verder voor een paar ervaringen uit de eerste hand.

"Bosnië heeft mij aangenaam verrast, het zien van de prachtige natuur en het contact met de lokale bevolking was een super mooie ervaring. Ik zou zo weer terug gaan!"
Suzanne (19 jaar) uit Amersfoort

"Bosnië was een geweldig interessante reisbestemming vanwege de relatieve onbekendheid, de geschiedenis van de Balkan, de natuur, en de goede bereikbaarheid voor een niet-EU land. De uitgestrekte loofbossen en kronkelende rivieren in het heuvelachtige landschap zijn wonderschoon."
Arie (31 jaar) uit Amersfoort

"De natuur in Bosnië is prachtig! Het verrast je keer op keer. Alleen daarom al is een bezoek aan Bosnië de moeite waard. De mensen zijn vriendelijk, voldoende voorzieningen en alles is zeer betaalbaar. Hordes groepen toeristen zul je er nog niet vinden. Dat alles maakt Bosnië tot een heerlijke vakantiebestemming."
Leanne (30 jaar) uit Amersfoort

"Bosnië is een prachtig land met een super interessante geschiedenis. De mooie natuur en leuke activiteiten zorgen ervoor dat ik graag een keertje terug kom."

Prosper (19 jaar) uit Amersfoort

Wat is er te doen?


De omgeving van Bihać is afwisselend met bergen, heuvels, kastelen en steeds weer de kristalheldere rivier de Una. 

Hiken naar kasteel Sokolac, over onverharde wegen naar de waterval Strbacki Buk, chillen op het stadseiland van Bihać, raften/kayaken op de Una, connecten met locals die daar vaak zeer voor open staan, wild spotten in het Nationaal Park Una, op jeepsafari, MTB-en naar bijvoorbeeld het 'Planinarski Dom' (Berghuis) of een van de vele andere routes, uitstapje naar de Plitvice meren in Kroatië, cultuur snuiven in de stad Banja Luka, uit eten voor zeer lage prijzen en voor de avonturiers op onderzoek (alleen met lokale gids!) in het ondergrondse vliegveld Zeljava of de jaarlijkse Una Regata eind juli.
Als je iets meer tijd neemt is er nog veel meer te ontdekken, bijvoorbeeld het Bosnische Siberie in de omgeving van Livno of de beboste bergen van het Kozara Nationaal Park.


Off the beaten track! 

Wat een bezoek aan Bihać aantrekkelijk maakt is het off the beaten track gevoel. Je bent soms de enige buitenlandse bezoeker op locatie. De mix van Ottomaanse en Habsburgse culturele invloeden geven een rijke en exotische indruk op 'slechts' 1400 kilometer van Midden Nederland.